Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Şubat 2011 Pazartesi

Kredi ile emekli olma hakkından Bağ-kur'lu esnaflar dışında SSK'lılar da faydalanabilecek mi?

SORU:


Torba yasasındaki kredi ile emekli olma sadece Bağ-kur'lular için mi? Yoksa esnaflar dışında eski çalışan SSK'lılar da faydalanabilecek mi? Fatih Y.


CEVAP:

Fatih bey; bu durum tıpkı 2008 affında olduğu gibi Bağ-kur kaydı olan ve ve bu durumu vergi, meslek odası, esnaf sicil veya şirket ortaklığı kayıtlarıyla sabit olan kişiler içindir.


Diğer bir ifadeyle Bağ-kur'dan emeklilik için tüm şartları taşıyan fakat Bağ-kur borcunu ödeyemediği için emekli olamayan vatandaşlara bir kolaylıktır.


Aslında bu durum sigortalıların isteyeceği bir ödeme tarzı değildir. Olay ödeme gücünden yoksun olmanın dolayısıyla çaresizliğin bir sonucudur.


Bankalar kimseye babasının hayrına kredi vermiyor.. Mevcut Bağ-kur borcunun üzerine kredi faizini bindiriyorlar. Yani ortada bedavadan verilen bir şey bulunmamaktadır. Zaten emekliliği hak etmeyenlere kredi vermezler.


SSK'lılar için kredi ile emeklilik gibi bir olay yoktur. SSK'da boş geçen günleri geri kazanma olanağı bulunmamaktadır.

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com