Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Ocak 2011 Cuma

1955 doğumluyum 1971 ve 1975 tarihleri arasında sigortam var askerlik borçlanması yaparak emekli olabilir miyim?

SORU:



Ben 1955 doğumluyum 1971 ve 1975 tarihleri arasında sigortam var askerlik borçlanması yaparak emekli olabilir miyim?


Ömer G.



CEVAP:


Ömer bey; 1971 ve 1975 tarihleri arasında 4 yıllık sigortanız olduğunu varsayarsak emekli olmanız için 6 yıla daha ihtiyacınız var demektir. 


( Eğer hizmet başlangıcınız 1971 yılının başı ve 1975 yılının sonlarıysa ve kesintisiz devam etmişse prim gün sayınız 4 yıldan fazla olabilir. Siz 3600 gün dolar dolmaz emekli olacağınızı bilerek hareket ediniz.)


Askerliği kaç ay yaptığınızı yazmamışsınız. 18 ay yada 20 ay yapmış olmanız gerekir.


Askerliği borçlanırsanız 5,5 yıl hizmetiniz olur bu durumda 4,5 yıl sonra 3600 günden SSK emeklisi olabilirsiniz.


Bu 4,5 yılı isterseniz bir işe girerek tamamen SSK'lı olarak tamamlayabilir veya 3,5 yılı geçmemek şartıyla isteğe bağlı Bağ-kur ödeyebilirsiniz.


Tavsiyem 4,5 yıllık prim eksiğinizi tamamladıktan sonra askerliğinizi borçlanın. 


Eğer iş bulamazsanız isteğe bağlı Bağ-kur'da 41 aydan fazla kalmayın. Aksi takdirde 1260 gün şartına takılır SSK emeklisi olmazsınız.


Vakit kaybetmeden sigortanızı işe girerek veya isteğe bağlı olarak başlatırsanız yaklaşık 4,5 yıl sonra 3600 gün dolar dolmaz SSK emeklisi olursunuz. İsteğe bağlı öderseniz 41 aydan fazla ödememeye mutlaka dikkate ediniz. 

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com