Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Eylül 2017 Cuma

Emekli aylığımın düşmemesi için ne yapayım?

Emekli aylığımın düşmemesi için ne yapayım?
Soru: 22 Ağustos 1976 doğumluyum. 1993 sigorta girişimle toplam 6440 gün prim ödemem var. Prim günüm fazla. Bundan sonra çalışmaya devam ettikçe günlerim emekli oluncaya kadar 10,000 günü bulacak. Alacağım emekli maaşın aşağıya düşermiş. Düşerse düşmemesi için ne yapmam gerekli?
 Hüseyin İPEK
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlara tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sona prim ödemeseniz de, 54 yaşınızı dolduracağınız 22 Ağustos 2030’da emekli olabilirsiniz. 2000’den önce prim ödemeniz olduğundan, bundan sonra asgari ücret üstünde prim ödemeniz, emekli aylığınızda azda olsa düşmeye yol açar. Emekli aylığınızın düşmemesi, hatta artması için; prime esas kazancın üst sınırından(bugün için 13.331.25 TL) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı( Örneğin; 8, 10 bin lira gibi) üstünden prim ödemelisiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com