Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Eylül 2017 Cuma

3 tane emekli aylığı almak mümkün mü?


Anneniz belli şartlarda sadece Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir

Soru: Babamı uzun süre önce kaybettik. Annemin hem kendisinin emekli aylığı var, hem de babamın emekliliğinden belli oranda hak kazanıyor. Annemin bir arkadaşı anneme babasından da emeklilik aylığı bağlanabileceğini söylemiş (annemin babası da uzun süre önce vefat etti). Yani 3 tane emekli aylığı olması söz konusu. Böyle birşey mümkün mü? Mümkünse hangi işlemleri yapmamız gerekir?
Mustafa YILDIRIM
Cevap: Sorunuzun cevabı annenizin ve dedenizin tabi olduğu sosyal güvenlik kurumlarına göre değişir. Dedeniz SSK veya Bağ-Kur emeklisiyse, anneniz emekli oldundan babasından yetim aylığı alamaz. Ancak anneniz Emekli Sandığı emeklisi değilse (SSK, Bağ-Kur veya özel banka emekli sandığından emekliysi) ve babası Emekli Sandığı emeklisiyse, yetim aylığı alabilir. Yani kendi aylığının yanında eşinden ve babasından olmak üzere üç aylığı birlikte alabilir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com