Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Ekim 2016 Cuma

18 ay askerlik yaptım - Askerliğimi yatırırsam ne zaman emekli olabilirim? - Birde askerliğimin kaç ayını borçlanmam gerekiyor?


Askerliğimin kaç ayını borçlanayım
Soru: 20 Mayıs 1973 doğumluyum. 16 Ocak 1997’de SSK’lı olarak çalışmaya başladım. 3500 gün prim ödemem var.  1993/1995 yılları arasında 18 ay askerlik yaptım. Askerliğimi yatırırsam ne zaman emekli olabilirim? Birde askerliğimin kaç ayını borçlanmam gerekiyor? Aydınlatırsanız sevinirim.
Tekin AYVA
Cevap:  Askerlik sürenizin 14 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi olursunuz. Borçlanmadan sonra 1830 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5750 güne tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız 20 Mayıs 2028’de emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  2. 46 yaşındayım ne zaman emekli olabilirim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  3. Emeklilik için eksik günlerimi çalışarak mı tamamlamam gerekiyor, isteğe bağlı olarak ödersem uygun olur mu? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  4. Doğum borçlanması yaparak kimler hemen emekli olabilir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  5. Online SSK ve Bağ-kur Emeklilik Takibi Danışmanlığı - Ali ÖZTÜRK Ekonomist hizmetidir!
  6. Askerlik süremi ödersem ilk işe giriş tarihimi 08.09.1999 tarihinden önceye çekerek eski yasa şartlarıyla emekli olabilir miyim? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  7. Vergi kaydı devam ettiği için askerlik yaptığı dönemde Bağ-kur primi ödenenlerin emeklilik durumu - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  8. Kadın sigortalıların 50 yaşında 3600 günden emeklilik şartları
  9. Yıllık izin ücreti Kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır mı?
  10. Kimler SGK Hizmet borçlanması yapabilir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!
  11. 62 yaşında ve SSK girişi 1970 olan babam eksik prim günlerini borçlanarak emekli olabilir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  12. Ali ÖZTÜRK Ekonomist SGK Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor - Daha önce cevaplanmış 100'ü aşkın soru için tıklayın!
  13. Eşim askerlik borçlanmasıyla 15 yıl 3600 günden kıdem tazminatı alabilir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!
  14. Online SSK ve Bağ-kur Emeklilik Takibi Danışmanlığı - Ali ÖZTÜRK Ekonomist hizmetidir!
  15. SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com