Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Mart 2014 Pazartesi

Sosyal güvenlik alanında önemli düzenlemeler için geri sayım başladı - ESNAFA AF - TAŞERONUN ÇİLESİ BİTİYOR - GSS BORÇLUSUNA MÜJDE - YAŞI BEKLEYENE SAĞLIK HİZMETİ - Ayrıntıları okumak için tıklayın!



Torba açılıyor

Milyonların gözü Ankara'da... 

Hükümet, seçim sonrası Meclis'e sunacağı tasarıyla Bağ-Kur ve GSS borçlularının, taşeron işçilerin, yaşı bekleyenlerin yüzünü güldürecek


Sosyal güvenlik alanında önemli düzenlemeler için geri sayım başladı. Hükümet, 30 Mart seçimlerinin hemen ardından milyonlarca kişinin beklediği yasa tasarısını Meclis'e sunacak. Sosyal güvenlik alanındaki düzenleme ile Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlularına af, yaşı bekleyenlere düşük primle sağlık hizmeti imkanı, taşeron işçilere önemli haklar gelecek. Tasarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlandı. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yasa tasarısı, seçim sonrası Meclis gündemine gelecek. 

Pek çok kesim tarafından heyecanla beklenen yasa tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:


TAŞERONUN ÇİLESİ BİTİYOR
Yaklaşık 1 milyon taşeron işçi için önemli düzenlemeler yapılacak. Bugüne kadar 1 yıldan kısa tutulan ve bu yolla kıdem tazminatı almaları önlenen taşeron işçilerle yapılacak sözleşmeler 3 yıldan kısa olmayacak. Böylece işçiler, her yıl işini kaybetme korkusu yaşamayacak. Kıdem tazminatı alabilecekler. Taşeron işçilerin yıllık izinleri, ödenmeyen ücretleri de güvence altına alınacak


YAŞI BEKLEYENE SAĞLIK HİZMETİ
Emeklilik için yaşı bekleyen yaklaşık 5 milyon kişinin sağlık hizmetlerinden düşük primle yararlanmasının önü açılıyor. Tasarıya göre; prim gün sayısı ve sigortalılık koşullarını doldurup da emeklilik için yaşı bekleyenler işsiz kaldığında 43 lira yatırarak sağlık hizmeti alacak.


GSS BORÇLUSUNA MÜJDE
Geliri olup da Genel Sağlık Sigortası kapsamında primi yatırmayanlar, anaparayı yapılandırıp, faizden kurtulacak. Gelir testine girdiği halde borcunu ödemeyen kişilerin faiz borcu silinecek. Borçlulara anaparayı taksitlerle ödeme imkanı getirilecek. Tebligat aldığı halde gelir testine girmeyenlere 2 aylık süre tanınacak. Gelir testine göre ödemesi gereken tutar belirlenecek. Bu kapsamda borcu olanların faiz borcu silinecek ve 1 yıl taksitlendirme imkanı sağlanacak.


ESNAFA AF
BAĞ-KUR prim borcu olanlar, bunu taksitle ödeyebilecek ya da hizmet süreleriyle birlikte sildirecek. Tasarıda yer alan düzenlemeden Bağ-Kur kaydı olup da 24 aydan fazla prim borcu olanlar yararlanabilecek. 2 yıldan fazla süredeki borçlarla birlikte hizmet de silinecek. Durdurulan hizmetler ileriki yıllarda ödenebilecek. İster 2 ister 5 yıl olsun ihya edilebilecek.

Kaynak: TAKVİM

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com