Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mart 2014 Pazar

Kaynana vergisi ne zaman kalkacak?

Kaynana vergisi ne zaman kalkacak?


SORU: Benim derdim de “kaynana vergisi” ile ilgili.. Kayınvalidem, Şişli’deki 140 m2’lik evimde kira ödemeden oturuyor. Ben de sanki kira alıyormuş gibi beyanname verip, Gelir Vergisi (bana göre kaynana vergisi) ödüyorum.

2014’de, evimin bulunduğu sokağın m2’sine 26 bin lira değer biçtiler. Evin değeri de 2 milyon lira oldu. Bunun yüzde 5’i üzerinden göstermem gereken “emsal kira bedeli” yıllık 100 bin lira!

Sayın Hocam, bir ara “Kaynana Vergisi kalkıyor” diye yazdınız, çok sevindim. Son duruma göre kaynana vergisi ne zaman kalkıyor?

M. K

YANIT: Sizin durumunuzda, çok sayıda damat ya da gelin var. Hem kira almıyorsunuz hem de alıyor gibi vergi ödüyorsunuz. Çünkü yasa böyle diyor (Bkz. Gelir Vergisi Kanunu, Md.73).

Şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olan Gelir Vergisi Tasarısı ile kaynana vergisi kaldırılıyor. Tasarı yasalaştığında, bu vergiyi ödemekten kurtulacaksınız. Ancak tasarının yasalaşmasının gecikeceğini veya yasalaşmayacağını göz önüne alarak, mahkeme kanalıyla gerçek kirayı tespit ettirmeniz çözüm olabilir.


Şükrü KIZILOT - HÜRRİYET


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com