Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Aralık 2012 Cuma

Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup primler yetersiz kalmaktadır - Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? - Ne yapmamız gerekir? - 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!


Kız kardeşinize en az 3600 gün prim lazım

Soru: 30 Kasım 1965 doğumlu kız kardeşimin sigorta başlangıcı 1 Ağustos 1987’dir. Toplam 1215 gün prim ödemesi var. Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup, primler yetersiz kalmaktadır. Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? Ne yapmamız gerekir?
Şen ÖZALP
Cevap: Kız kardeşiniz yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi,  3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. 2385 gün daha prim ödeyerek, 1215 gün olan primini 3600 güne tamamlaması şartıyla 58 yaşınızı dolduracağı tarihte emekli olabilir.

Kız kardeşinizin 1 Ağustos 1987 den sonra aralarında iki yıl olan ve doğum tarihlerinden sonra sigortalı çalışması olmayan iki doğumu varsa, iki doğumunu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilir. Doğum borçlanması yapabilirse, borçlanmadan sonra 945 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlayabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com