Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ekim 2012 Perşembe

Yaşını mahkeme kararıyla büyütenlerin emeklilik durumu nedir?

Sigortalı olduktan sonraki yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz

Soru:1 Nisan 1960 doğumlu olup yaşımı mahkeme kararıyla büyüterek doğum tarihimi 1 Nisan 1958 oldu. 1974 tarihinde sigortalı olarak bir işe başladım. Bu tarihten itibaren SSK ya 2000 gün prim ödemem bulunmaktadır. Ayrıca 1500 gün Bağ-Kurum bulunmaktadır. 600 gün olan askerlik borçlanmasını yatırdım. Ne zaman emekli olabilirim?

Hazan

Cevap: Emeklilik işlemlerinde ilk defa sigortalı olunduğu tarihte nüfus kütüğünde kayıtlı olan doğum tarihi dikkate alınıyor. 1974’de ilk defa sigortalı olduğunuz tarihten sonra yaş düzeltmesi yapmışsanız, emeklilik işlemlerinizde doğum tarihi olarak 1 Nisan 1960 dikkate alınacaktır. Ancak yaşınızı ilk defa sigortalı olduğunuz tarihten önce düzelttirmişseniz, doğum tarihi olarak 1 Nisan 1958 dikkate alınır.

Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. Ayrıntı vermemenize karşın, sorunuzdan SSK’dan sonra Bağ-Kura prim ödediğiniz anlaşılıyor. Bugün için Bağ-Kur şartlarıyla 9000 gün prim ödeyerek emekli olmak durumundasınız. Ancak, sigorta başlangıç tarihiniz SSK’dan emekli olmayı avantajlı kılıyor. Sigortalı bir işte çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK şartlarıyla emekli olma hakkı elde edersiniz. Ve priminizi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  

Ekrem SARISU - POSTA

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

İş arkadaşlarınızın önemli SGK gelişmelerinden 
haberdar olmaları için web sitemizi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com