Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Ekim 2012 Pazartesi

SSK'dan emekli olmak için ne kadar prim ödemeliyim?

Başlangıcınız ayın 23 ise 50, 24 ü ise 51 yaşı doldurmanız gerek

Soru:1 Mayıs 1971 doğumluyum.1988 tarihinde SSK ya 30 gün, daha sonra 1989 tarihinden itibaren 9 yıl 10 ay 25 gün Bağ-Kura prim ödedim. Askerliğimi 15 ay yaptım ve askerlik borçlanmasını ödedim. SSK'dan emekli olmak için ne kadar prim ödemeliyim? Ve ne zaman emekli olabilirim?

Yusuf KAYA

Cevap: SSK da emekli olma şartlarını sigorta başlangıç tarihi beliriliyor. SSK başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak vereceğinizi yerde sadece yıl olarak vermişsiniz. 1988 de 23 Mayıs ve öncesi bir tarihte sigortalı olmuşsanız, sigortalı çalışarak 1330 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5375 güne tamamlamanız şartıyla, 50 yaşınızı dolduracağınız 1 Mayıs 2021 tarihinde emekli olabilirsiniz.
1988 deki sigorta başlangıç tarihiniz 23 Mayıs’tan sonraki bir tarihse, sigortalı çalışarak 1405 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5450 güne tamamlamanız şartıyla, 51 yaşınızı dolduracağınız 1 Mayıs 2022 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA
--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

İş arkadaşlarınızın önemli SGK gelişmelerinden 
haberdar olmaları için web sitemizi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com