Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

12 Ekim 2012 Cuma

Askerlik borçlanmasının emekli aylığınızı düşürme ihtimali hk.

Askerlik borçlanması emekli aylığınızı düşürebilir de...

Soru: 21 Ocak 1968  doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 1 Kasım 1985’tir. 7503 gün Bağ-Kura ve 1172 günde  SSK’ya  prim ödemem var.  Askerliğimi 1988-1989 yılları arasında 18 ay olarak yaptım ve yatırmadım. Halen özel bir fabrikada SSK’lı olarak çalışmaktayım. Sorularım:
1) Ne zaman emekli olurum?
2) Askerliğimi borçlansam ne zaman emekli olurum?( Emekli maaşım artar mı?)

Osman KOLCU

Cevap:1) Sorunuzdan SSK’ya, Bağ-Kurdan sonra prim ödediniz anlaşılıyor. Sorunuzu buna göre cevaplandırıyoruz. SSK’dan emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız 21 Ocak 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.

2)Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan, askerlik borçlanması emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. Priminiz de emekli olmaya yeterli. Emekli aylığınızın artırıp artırmayacağı, çalışma hayatınız boyunca üstünden prim ödediğiniz kazanç tutarına bağlı.  Prime esas kazancınıza ve borçlanma tutarınıza göre askerlik borçlanması emekli ayığınızı düşürebilir de. Azda olsa artırabilir de.  
 
Ekrem SARISU - POSTA

 İLGİNİZİ ÇEKECEK DİĞER KONU BAŞLIKLARI 




--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS  http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com